Γιατί μας αρέσει η απιστία;

Σε έρευνα που έγινε για τις ερωτικές σχέσεις σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους, το 33% των ανδρών και το 19% των γυναικών παραδέχτηκαν ότι έχουν απατήσει το ταίρι τους.

Η έρευνα του «The Normal Bar» έδειξε πως οι πιο κοινοί λόγοι που προχωρούν στην απιστία τα ζευγάρια είναι η σεξουαλική βαρεμάρα και η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ τους.

Όταν δημοσιεύθηκε η έρευνα οι χρήστες προσέθεσαν τους δικούς τους λόγους που οδηγούν στην απιστία. Παρακάτω είναι μερικά από τα σχόλια των αναγνωστών:

«Ένας μόνος λόγος υπάρχει. Ο άπιστος αγαπά τον εαυτό του περισσότερο από τον σύντροφό του».

«Οι άνθρωποι απιστούν επειδή μπορούν. Είναι ο ενθουσιασμός του να ξέρεις ότι μπορείς να γλυτώσεις όταν το έχεις κάνει. Η αίσθηση της περιπέτειας εις βάρος άλλων. Οι περισσότεροι που είναι σε σχέση θέλουν να είναι ελεύθεροι και το αντίθετο. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό που έχει».

«Απιστούν για έναν μοναδικό λόγο… Δεν έχουν τιμιότητα!»

«Αυτοί δεν είναι λόγοι, είναι δικαιολογίες. Ο λόγος που απιστούν είναι ότι είναι αδύναμοι και έχουν έλλειψη αυτοσεβασμού».

«Ο πραγματικός λόγο; για τη μοιχεία: Εγωισμός. Η ειλικρίνεια και η επικοινωνία μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση των περισσότερων θεμάτων ή «αιτιών» πριν οδηγηθεί στην απιστία».

Στην ίδια κατηγορία